Take the 2-minute tour ×
Database Administrators Stack Exchange is a question and answer site for database professionals who wish to improve their database skills and learn from others in the community. It's 100% free, no registration required.

I am having a problem when running sp_updatestats on my database it generates an error when my emp table is updating and disconnects I will paste the error here

Updating [dbo].[emp]
Msg 0, Level 11, State 0, Line 0
A severe error occurred on the current command.  The results, if any, should be discarded.
Msg 0, Level 20, State 0, Line 0
A severe error occurred on the current command.  The results, if any, should be discarded.

Is it because any problem with the table when I run DBCC checktable(emp) , it doesn't showed any problems.Then what will be the cause

Update:
How can we find the root cause of the problem without installing a service pack as mentioned by @gbn ,how can we eliminate it. what if the problem is occurring in version having sp2 installed ,If it happens in a production server and installing service pack is the only way to resolve it ,as a dba what we can do?

share|improve this question
    
What version are you running (SELECT @@VERSION)? IIRC there are some hotfixes for errors like this –  gbn Nov 16 '12 at 9:46
    
@gbn Microsoft SQL Server 2008 R2 (RTM) - 10.50.1600.1 (Intel X86) Apr 2 2010 15:53:02 Copyright (c) Microsoft Corporation Enterprise Evaluation Edition on Windows NT 6.1 <X64> (Build 7601: Service Pack 1) (WOW64) (Hypervisor) –  Biju jose Nov 16 '12 at 10:15
add comment

2 Answers

Instead of issuing a general sp_udpatestats try using the command

UPDATE STATISTICS [your_database_name].[schema_owner].[EMP]

You should then have detailed information for your EMP table.

share|improve this answer
add comment

You are running RTM (10.50.1600.1): the latest patch is SP2 + CU3 (10.50.4266)

These include patches like KB 2498786

share|improve this answer
    
,but i didn't configured the peer to peer replication ,I just created a new database and created a new table ,and showing this error on running updatestats –  Biju jose Nov 20 '12 at 6:14
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.