1

I am taking a partial backup from a Master server, which needs to be restored on a to-be slave server. I only need one of the databases, and the mysql database.

I am following instructions on https://www.percona.com/doc/percona-xtrabackup/2.2/innobackupex/partial_backups_innobackupex.html

The command I'm using looks like this:

innobackupex --user=<the_user> --password --databases="<database_name> mysql" --slave-info /path/backup

The prepare command looks like this:

innobackupex --apply-log --export /path/backup

And then I

Copy back the prepared backup to a “clean” datadir (in that case, make sure to include the mysql database).

MySQL starts fine, but without a performance_schema and with a lot of

588 [ERROR] Native table 'performance_schema'.'' has the wrong structure

on its error log.

Any idea why this might happen, and how to get the performance_schema back?

  • Did you upgrade? And not run mysql_upgrade? – Rick James Nov 3 '15 at 16:00
  • No upgrade was performed. Only needed a specific schema on the target server. – Ana C. Nov 5 '15 at 11:14
3

The solution requires running mysql_upgrade on the server that has been restored. As per the documentation on https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/performance-schema-build-configuration.html

If you install MySQL over a previous installation that was configured without the Performance Schema (or with an older version of the Performance Schema that may not have all the current tables), run mysql_upgrade after starting the server to ensure that the performance_schema database exists with all current tables. Then restart the server.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.