0

I setup mysql (version 5.5) master slave replication and when test it with root user from phpmyadmin data succesfully transferd. When start application slave have an error:

mysql> show slave status\G
*************************** 1. row ***************************
               Slave_IO_State: 
                  Master_Host: 10.1.1.31
                  Master_User: slave_user
                  Master_Port: 3306
                Connect_Retry: 60
              Master_Log_File: mysql-bin.000001
          Read_Master_Log_Pos: 6963420
               Relay_Log_File: mysql-relay-bin.000002
                Relay_Log_Pos: 529310
        Relay_Master_Log_File: mysql-bin.000001
             Slave_IO_Running: No
            Slave_SQL_Running: No
              Replicate_Do_DB: 
          Replicate_Ignore_DB: 
           Replicate_Do_Table: 
       Replicate_Ignore_Table: 
      Replicate_Wild_Do_Table: 
  Replicate_Wild_Ignore_Table: 
                   Last_Errno: 1449
                   Last_Error: Error 'The user specified as a definer ('dbadmin'@'%') does not exist' on query. Default database: 'mydb'. Query: 'update mytbl 
                                        set ....limit 1'
                 Skip_Counter: 0
          Exec_Master_Log_Pos: 6300951
              Relay_Log_Space: 1191935
              Until_Condition: None
               Until_Log_File: 
                Until_Log_Pos: 0
           Master_SSL_Allowed: No
           Master_SSL_CA_File: 
           Master_SSL_CA_Path: 
              Master_SSL_Cert: 
            Master_SSL_Cipher: 
               Master_SSL_Key: 
        Seconds_Behind_Master: NULL
Master_SSL_Verify_Server_Cert: No
                Last_IO_Errno: 0
                Last_IO_Error: 
               Last_SQL_Errno: 1449
               Last_SQL_Error: Error 'The user specified as a definer ('dbadmin'@'%') does not exist' on query. Default database: 'mydb'. Query: 'update mytbl 
                                        set ....limit 1'
  Replicate_Ignore_Server_Ids: 
             Master_Server_Id: 1
1 row in set (0.00 sec)

How to solve it ? maybe just add user 'dbadmin'@'%'?

1 Answer 1

0

Perhaps the GRANTs on the Slave are not consistent with those on the Master?

On Master, do SHOW GRANTS FOR 'dbadmin'@'%';. Then apply the grant(s) it gives you to the Slave.

Then do START SLAVE;

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.