0

I am playing around with a MariaDB Galera Master Master Cluster and I have some issues which I do not understand. [mysqld] bind-address=0.0.0.0

[galera]
wsrep_on=ON
wsrep_provider=/usr/lib64/galera/libgalera_smm.so
binlog_format=ROW
innodb_autoinc_lock_mode=2
innodb_locks_unsafe_for_binlog=1
query_cache_size=0
query_cache_type=0
default_storage_engine=InnoDB
innodb_log_file_size=100M
innodb_file_per_table
innodb_flush_log_at_trx_commit=2
wsrep_provider=/usr/lib64/galera/libgalera_smm.so
wsrep_cluster_address="gcomm://"
wsrep_cluster_name='galera_cluster'
wsrep_node_address='192.168.2.67'
wsrep_node_name='KVM-1'
wsrep_sst_method=rsync
wsrep_sst_auth=repl_user:PASS

On the other nodes

[mysqld]
bind-address=0.0.0.0

[galera]
wsrep_on=ON
wsrep_provider=/usr/lib64/galera/libgalera_smm.so
binlog_format=ROW
innodb_autoinc_lock_mode=2
innodb_locks_unsafe_for_binlog=1
query_cache_size=0
query_cache_type=0
default_storage_engine=InnoDB
innodb_log_file_size=100M
innodb_file_per_table
innodb_flush_log_at_trx_commit=2
wsrep_provider=/usr/lib64/galera/libgalera_smm.so
wsrep_cluster_address="gcomm://IP_ADDR_MAIN_NODE,OTHER_NODES_ADDRS"
wsrep_cluster_name='galera_cluster'
wsrep_node_address='192.168.2.68'
wsrep_node_name='KVM-2'
wsrep_sst_method=rsync
wsrep_sst_auth=repl_user:PASS

when i login to mysql and query for

SHOW STATUS LIKE 'wsrep_cluster_size';
Empty set (0.00 sec)

Am i missing anything?

  • what does the log say? – Mannoj May 18 '18 at 18:15
  • show status like 'slave%'; +----------------------------+-------+ | Variable_name | Value | +----------------------------+-------+ | Slave_heartbeat_period | 0.000 | | Slave_open_temp_tables | 0 | | Slave_received_heartbeats | 0 | | Slave_retried_transactions | 0 | | Slave_running | OFF | +----------------------------+-------+ – mohan reddy May 18 '18 at 18:59
  • [ERROR] /usr/libexec/mysqld: unknown option '--wsrep-new-cluster' 180517 15:53:44 [ERROR] Aborting – mohan reddy May 18 '18 at 19:03
  • Which MariaDB version is this? Which Linux and version? Which MariaDB related packages have you installed? How are you trying to start the MariaDB instances? – dbdemon May 18 '18 at 22:44
0
stop all nodes.
On first node run -> galera_new_cluster 
Once it is started.
Then on Second node run - > service mysql start

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.