1

There is a view that is being called from Server A (SQL 2016) and this view needs to read data from Server B (SQL 2014). There is a linked server set up between these two servers and the connection works fine.

The login that is running the view on the solution/application side is experiencing this error:

The OLE DB provider "SQLNCLI11" for linked server "Server B" does not contain the table ""DB1"."dbo"."TBL1"". The table either does not exist or the current user does not have permissions on that table.'.

-The login has DBO permissions on both DB's in Server A +B.

-The login is listed as a login in the linked server Security page.

-I have explicitly granted select on all tables being accessed, and it did not help.

-I am able to select and read from all tables under Server Objects >Linked Server> Server B > Table> Select To

-When the login runs the view from SSMS, it works fine without any errors.

Can someone please point me in the right direction on why this error might be occurring and how I can resolve it?

8
  • Have you granted select permissions to the view too?
    – McNets
    Jan 20, 2022 at 16:08
  • The user you are using is SQL or Domain user?
    – Marcin
    Jan 20, 2022 at 16:10
  • @McNets - Yes I have, I forgot to mention that in my post. Thank you Jan 20, 2022 at 16:14
  • @Marcin- It is a Windows Domain acct Jan 20, 2022 at 16:14
  • 1
    Usually a double-hop fails with Login failed for user 'NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON', but perhaps NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON has a login, but lacks permissions to the target table. Jan 20, 2022 at 20:06

1 Answer 1

0

Had this problem (with HIVE server link ) , restarting HIVE server fixed it.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.