2

I am configuring replication from EC2 master to Amazon RDS instance.

After starting the slave, I don't see any errors but I see slave_IO:

_thread is connecting. 

Master version:5.6.23
Slave Version:5.6.19

show slave status \G

mysql> show slave status \G
*************************** 1. row ***************************
               Slave_IO_State: Connecting to master
                  Master_Host: XXXXXXXXXXX
                  Master_User: XXXXXX
                  Master_Port: 3306
                Connect_Retry: 60
              Master_Log_File: cli-bin.000032
          Read_Master_Log_Pos: 713
               Relay_Log_File: relaylog.000001
                Relay_Log_Pos: 4
        Relay_Master_Log_File: cli-bin.000032
             Slave_IO_Running: Connecting
            Slave_SQL_Running: Yes
              Replicate_Do_DB:
          Replicate_Ignore_DB:
           Replicate_Do_Table:
       Replicate_Ignore_Table: mysql.plugin,innodb_memcache.cache_policies,mysql.rds_sysinfo,mysql.rds_replication_status,mysql.rds_history,innodb_memcache.config_options
      Replicate_Wild_Do_Table:
  Replicate_Wild_Ignore_Table:
                   Last_Errno: 0
                   Last_Error:
                 Skip_Counter: 0
          Exec_Master_Log_Pos: 713
              Relay_Log_Space: 618
              Until_Condition: None
               Until_Log_File:
                Until_Log_Pos: 0
           Master_SSL_Allowed: No
           Master_SSL_CA_File:
           Master_SSL_CA_Path:
              Master_SSL_Cert:
            Master_SSL_Cipher:
               Master_SSL_Key:
        Seconds_Behind_Master: NULL
Master_SSL_Verify_Server_Cert: No
                Last_IO_Errno: 0
                Last_IO_Error:
               Last_SQL_Errno: 0
               Last_SQL_Error:
  Replicate_Ignore_Server_Ids:
             Master_Server_Id: 0
                  Master_UUID:
             Master_Info_File: mysql.slave_master_info
                    SQL_Delay: 0
          SQL_Remaining_Delay: NULL
      Slave_SQL_Running_State: Slave has read all relay log; waiting for the slave I/O thread to update it
           Master_Retry_Count: 86400
                  Master_Bind:
      Last_IO_Error_Timestamp:
     Last_SQL_Error_Timestamp:
               Master_SSL_Crl:
           Master_SSL_Crlpath:
           Retrieved_Gtid_Set:
            Executed_Gtid_Set:
                Auto_Position: 0
1 row in set (0.00 sec)

show global variables

mysql> show global variables like '%old_passwords%';
+---------------+-------+
| Variable_name | Value |
+---------------+-------+
| old_passwords | 0     |
+---------------+-------+
1 row in set (0.01 sec)

mysql> show global variables like '%secure_auth%';
+---------------+-------+
| Variable_name | Value |
+---------------+-------+
| secure_auth   | OFF   |
+---------------+-------+
1 row in set (0.00 sec)
====================

The problem is Slave_IO_state is connecting and Slave_io_thread is connecting state but replication is not happening.

0

Community Wiki answer generated from question comments by jynus:

You may not have opened the right ports or provided the REPLICATION SLAVE permissions:

Using Replication to Export MySQL 5.6 Data

Also see this answer:

Replication from EC2 Master to RDS Slave - Connecting to master

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.